Hem agermanat Mèxic amb Itàlia.

Aquesta tulipa de parmesà dona tan bon resultat que ja l’hem utilitat per acompanyar una pasta al pesto o un risotto. De fet, pot acompanyar qualsevol plat que lligui amb un formatge Parmesà o Grana Padano.

Ingredients per 4 tulipes:

  • 200 grams de formatge Parmesà o Grana Padano.
  • 2 alvocats.
  • 2 tomàquets per amanida (cor de bou, Montserrat, pometa,….).
  • Olives negres.
  • Julivert o coriandre.
  • Oli d’oliva verge.
  • Suc de mitja llimona.
  • Salsa Tabasco.
  • Sal i pebre.

Elaboració:

Comencem separant el formatge en 4 porcions. Agafem un paella antiadherent d’uns 20 cm de diàmetre, tirem una de les 4 parts de formatge a foc mig i ho mantenim fins que es comenci a desfer, ha de quedar un xic daurat i lligat, cal vigilar que no ens passem i quedi cremat. Quan es vegi lligat se li dona la volta com si fos una truita i el deixem al foc com a molt durant 1 minut més.  Tal com es veu a les imatges retirem el formatge calent i el posem damunt d’un recipient adequat disposat al inrevés i així agafi la forma de tulipa. Amb l’ajuda d’un altre recipient de mida similar podem ajudar al procés de formació de la tulipa. En uns 3 minuts ja ens queda solidificada i podem seguir fent les altres tres. Un cop acabades ja es poden posar en el plat on servirem el guacamole.

Per fer el guacamole tallarem a daus els alvocats, els posem dins un bol i seguidament hi tirem el suc de llimona per que no s’oxidin. Pelem i retirem les llavors als tomàquets, els tallem a daus i els afegim al bol juntament amb una dotzena d’olives negres tallades a rotllanes. Piquem unes fulles de coriandre, o si no en tenim, de julivert (el coriandre li dona un aroma més cítric), ho salpebrem, tirem Tabasco al gust, un molt bon raig d’oli d’oliva, ho remenem i si ens interessa menjar-ho fresquet ho tindrem una estona a la nevera. Per presentar el plat repartirem el guacamole per les 4 tulipes de parmesà, hem de procurar fer-ho just abans de servir ja que es podrien estovar les tulipes si estan massa estona amb el guacamole a dins.

Suggeriment:

A un guacamole també s’hi pot posar ceba picada i tonyina en conserva, nosaltres n’hem fet una versió més lleugera a part de que no ens ha convençut la combinació de tonyina amb Parmesà.