Un dels entrepans més nostres, en versió francesa.

El croque monsieur, originalment es el que nosaltres coneixem com a biquini o sandvitx mixt. La diferència amb el croque monsieur es que aquest també porta el formatge al damunt, a part de que es gratina al forn, mentre que nosaltres normalment els fem en una sandvitxera.

A part d’això, el croque monsieur té dues variants conegudes: una d’elles (la que hem fet nosaltres), afegeix una capa de beixamel al damunt. L’altre, anomenat croque madame, també porta un ou al damunt, elevant l’invent a un altre nivell.

En aquest cas hem fet la versió amb beixamel, però amb la nostra petita aportació: en comptes d’utilitzar llesques de pa de motlle hem posat unes generoses llesques de pa de pagès. Amb aquesta versió ens assegurem que aquest curiós entrepà ens deixi més tips que un teixó.

Ingredients per a 4 entrepans:

  • 8 llesques de pa de pagès.
  • 8 talls de pernil dolç.
  • Formatge que es fongui bé (Gruyère, Emmental, Gouda,…).

Per la beixamel:

  • Mostassa (opcional),
  • 375 grams de llet.
  • 60 grams de farina.
  • 40 grams de mantega.
  • Sal i pebre.

ELABORACIÓ:

1- Primer de tot farem la salsa beixamel. Posem la farina i també la mantega en un cassó a foc mig. Ho anirem remenant constantment fins que la mantega es desfaci i la farina quedi lleugerament torrada. Afegim la llet i seguim remenant fins que quedi cremós. Ho salpebrem, afegim una culleradeta de mostassa, ho remenem i finalment ho retirem del foc.

2- Posem les quatre llesques de pa damunt d’una safata de forn i les untem amb una mica de la salsa beixamel. Al damunt hi posarem el pernil dolç, el formatge i finalment ho tapem amb una altra llesca de pa.

3- Posem la resta de la salsa beixamel per damunt i també una mica més de formatge.

4- Ho posem al forn a 180 graus durant uns 15-20 minuts. Quan veiem el formatge ben fos ho retirem del forn, hi tirem una mica de pebre per damunt i finalment ho servim calent.