Si penses en un entrant suau per fer passar el fred, pensa en aquesta crema d’api-rave.

L’api-rave es una hortalissa comestible de la família de l’api. De l’api n’aprofitem les fulles i la tija però en el cas de l’api-rave la part comestible es el bulb. Es una hortalissa que es cultiva a l’hivern i que tot i ser d’origen mediterrani l’hem utilitzat molt poc a la nostra gastronomia. Si que està més valorada en altres països europeus, sobretot a França, on en diuen celerí.

Gastronòmicament se n’acostuma a fer crema i en aquest cas l’hem acompanyat amb unes tires de porro cruixents. Si no hi volem posar porro per decorar, hi podem posar daus de pa torrat, encenalls de pernil salat o també hi podem escampar unes llavors de sèsam per damunt.

Ingredients per a 4 racions:

  • 400 grams api-rave.
  • 1 porro.
  • 1 patata mitjana.
  • Sal/Pebre.
  • Oli.
  • 1 culleradeta de cúrcuma en pols.
  • Brou de verdures o aigua.

ELABORACIÓ:

1- Pelem i tallem a daus l’api-rave i la patata. Reservem uns 5 cm. del porro (si el volem utilitzar també per decorar) i la resta també el tallem a daus.

2- Posem una cassola a foc mig, hi posem a coure l’api-rave, la patata, el porro, ho salpebrem i ho cuinem 2-3 minuts. Hi afegim el brou (o l’aigua) just fins a cobrir-ho tot. Ho cuinem a foc mig durant uns 20 minuts o fins que veiem que està cuit, podem punxar les patates per comprovar-ho.

3- Un cop cuit si veieu que queda molt aigualit retireu una mica de líquid amb un cullerot i el reserveu (el podem necessitar més endavant). Ho triturem tot amb la batedora elèctrica, ho rectifiquem de sal i pebre i hi tirem un polsim de cúrcuma en pols. Ho seguim remenant amb la batedora i si veiem que ens queda espès hi afegim part del líquid que hem retirat abans, però en qualsevol cas ho ajustem al nostre gust.

4- Agafem el tros de porro que hem reservat i el tallem a tires ben fines. Les fregim en una paella amb oli abundant durant uns segons, procurant que quedin cruixents sense que s’arribin a cremar. Seguidament les posem damunt de paper absorbent i també les salarem. Finalment les posem damunt la crema i ho servim calent.