Amb una combinació que fa estiu.

INGREDIENTS:

Per la massa:

 • 200 grams de farina.
 • 50 ml. d’oli oliva verge.
 • 100 ml. d’aigua.
 • 1 cullerada de sal.

Per el farcit:

 • 2 pebrots vermells.
 • 2 albergínies.
 • 4 figues.
 • Formatge ratllat.
 • Oli.
 • Sal i Pebre.

Per decorar:

 • Alfàbrega fresca.
 • Olives negres.
ELABORACIÓ:

Comencem escalivant els pebrots i les albergínies, hi ha l’opció de comprar-ho ja escalivat, però nosaltres preferim fer-ho a la nostra barbacoa, tot i que es pot fer tan al forn com amb la flama dels fogons, aquí cada un pot escollir en funció del temps i les possibilitats disponibles. Un cop tenim l’escalivada feta i pelada ho tallem tot a tires i ho reservem. En un bol barregem tots els ingredients de la massa, la treballem durant 5 minuts i la deixem reposar 5 minuts més. Estirem la massa amb l’ajuda d’un corró i la posem damunt de paper de forn prèviament untat amb una mica d’oli, hem de procurar que quedi ben fina. Damunt la massa hi posem l’escalivada, escampem les figues tallades a quarts i ja ho podem posar al forn a 230-240 graus (dalt i baix) durant 10 minuts. Quan comenci a posar-se daurada, la traiem, li afegim el formatge, ho fornegem uns 5 minuts més i ja la podem retirar. Un cop fora li tirem pebre, l’alfàbrega fresca esmicolada, les olives laminades, un raig d’oli d’oliva verge i la servim tèbia.

SUGGERIMENTS:

Al sortir del forn també s’hi poden posar unes anxoves, a part ser una de les millors combinacions junt amb l’escalivada li afegiran un contrast dolç/salat junt amb les figues.