Tot i portar bacó i formatge es una coca de sabor suau i lleuger.

La nostra amiga Uli ens va donar la recepta d’aquesta deliciosa coca, molt típica de la zona d’Alemanya on va viure. Te una base fina i cruixent, similar a una pizza, però amb una combinació d’ingredients diferents a les del seu parent italià.

INGREDIENTS:

Per la massa:

  • 200 grams de farina.
  • 100 grams d’aigua.
  • 25 grams d’oli d’oliva.
  • 1 culleradeta de sal.
  • 15 grams de llevat fresc.

Per el farcit:

  • 150 grams de formatge fresc en crema o creme fraiche.
  • 2 cebes.
  • 6 talls de bacó.
  • Pebre.
ELABORACIÓ:

1- Barregem tots els ingredients de la massa dins d’un bol, ho remenem fins que ens quedi ben barrejat i treballem la massa durant uns 5 minuts. Si notem que la massa s’enganxa als dits hi podem posar una mica més de farina, ha de quedar suau i elàstica. Tornem a posar la massa dins el bol, ho tapem amb un drap humit i la deixarem fermentar durant un parell d’hores.

2- Estirem la massa donant-li la forma rectangular de la safata del forn,  la posem damunt de paper cuisson i la traspassem a la safata.

3- Escampem la crema de formatge per damunt de la coca i seguidament hi posem la ceba filetejada i el bacó tallat a trossets.

4- Ho fornegem a 250 graus durant uns 10/15 minuts amb escalfor superior i inferior, o si el forn ens ho permet, amb escalfor inferior i ventilador.

5- Quan es vegi la massa torradeta dels marges podem retirar la coca del forn, hi escampem una mica de pebre pel damunt i opcionalment també hi podem tirar una mica d’oli aromatitzat. Ho servirem abans no es refredi.