Un pop a la gallega per menjar amb cullera.

Ingredients per 4-6 persones:
 • 1 quilo de pop congelat.
 • Julivert.
 • 1 fulla de llorer.

Per el parmentier de patata:

 • 5 patates de mida mitjana.
 • ½ litre del suc de la cocció del pop.
 • 50 grams de mantega.
 • Sal/pebre.
 • Oli.

Per la salsa:

 • 2 grans d’alls.
 • 1 cullerada de Pimenton de la Vera (Picant).
 • 2 cullerades de Pimenton de la Vera (Dolç).
 • ½ got de vi blanc.
 • 1 cullerada de vinagre blanc.
 • Sal.
 • Oli.
ELABORACIÓ:

1- Deixem descongelar el pop i el posem dins d’una olla ben cobert d’aigua bullint amb una fulla de llorer, sal i les patates senceres, netes i amb pell. Ho fem bullir i a partir d’aqui el temps dependrà de la mida de la peça de pop i les patates, ho anirem punxant amb un escuradents i quan es clavi sense esforç es que ho tenim cuit. Evidentment es difícil que les patates i el pop estiguin cuits al mateix temps i per tant anirem retirant de l’olla cada peça a mida que ho veiem cuit, en total podem trigar uns 30 o 40 minuts. En acabat ho escorrem tot i reservem ½ litre de l’aigua de la cocció.

2- Mentre bull el pop podem anar preparant la salsa. Posem un cassó amb un dit d’oli a foc suau, hi afegim els alls laminats i quan es comencin a quedar daurats retirem el cassó del foc. Afegim les dues varietats de pebre vermell, el vi, el vinagre, un polsim de sal, ho barregem be i ho reservem.

3- Tallem el pop a rodanxes i les patates les pelem i les tallem a trossos.

4- Posem un raig d’oli, la mantega, sal, pebre i una mica d’aigua de la cocció que hem reservat a dins del recipient de la batedora o d’un robot de cuina. Ho trinxarem fins que ens quedi amb una textura cremosa de puré, si veiem que ens queda massa espès hi podem afegir un pel mes d’aigua de la cocció o bé una mica de llet.

5- Per presentar el plat agafarem els recipients on ho servirem (en el nostre cas unes copes de postres) i posarem una capa de parmentier al fons, seguidament posarem una capa de rodanxes de pop i ho regarem amb la salsa. Anirem fent capes seguint el mateix ordre fins a exhaurir el pop i el parmentier intentant d’acabar sempre amb salsa. Un cop hem omplert tots els recipients picolarem una mica de julivert per damunt junt amb unes escates de sal i ho servirem encara tebi.