Un entrant que combina amb tot.

Ingredients per a 4 persones:

  • 600-700 grs. de carbassa.
  • 1 patata mitjana.
  • 1 porro.
  • 1 os de pernil (opcional).
  • Sal / Pebre /Sèsam negre.
  • Brou de verdures o aigua.
ELABORACIÓ:

Posem en una cassola al foc, la carbassa, la patata i el porro (tot tallat a daus),i l’os de pernil i ho enrossim amb una mica d’oli. (Uns 10 minuts). Afegim el brou o l’aigua, sense arribar a cobrir-ho tot, ja que la carbassa també deixarà anar aigua. Ho tenim al foc fent xup-xup durant uns 20 minuts ( o fins que veieu que la carbassa ja està cuita).

Un cop cuit, retirem l’os de pernil i si veieu que esta molt aigualit, retireu una mica de líquid però no el llenceu. Ho triturem tot amb el minipimer, i rectifiquem de sal, pebre i si cal, afegim líquid de la cocció fins que quedi una textura cremosa.

SUGGERIMENT:

  • La crema, es pot servir calenta o bé a temperatura ambient.
  • Es pot acompanyar per daus de pa torrat.
  • En aquest cas hem fet una galeta de parmesà. Consisteix en ratllar el formatge, i posar-lo a una paella antiadherent a foc mig, durant uns 5 minuts. El formatge es fondrà i quedarà lligat i daurat. Un cop fred, el retirem de la paella i veureu com queda dur com una galeta.