Una combinació collonuda.

Ingredients per a 4 persones:
  • 4 carbassons de mida mitjana.
  • 100 grs. d’oli d’oliva verge.
  • 1 o 2 grans d’all.
  • 250 grs. de bacallà dessalat, sense pell ni espines.
  • Sal i pebre.
  • Unes fulles de sàlvia.
  • Llet (opcional, es per si queda massa espessa).
  • Formatge ratllat.
ELABORACIÓ:

Tallem els carbassons per la meitat de dalt a baix i els hi fem petits talls a la part interior que ajudaran a coure’ls. En una paella amb un raig d’oli d’oliva posem les meitats de carbassó a coure a foc mig durant uns 5/7 minuts per cada costat.

Un cop cuits els posarem en una safata de forn amb la part de la pell a sota i passarem a preparar la brandada. Posem un cassó al foc amb els 100 grams d’oli d’oliva verge i els alls a foc suau durant uns 5 minuts, cal vigilar que els alls no es cremin, han de quedar confitats. A continuació hi tirem el bacallà ben escorregut i ho coem durant 1 minut més. Un cop cuit el passem per la batedora elèctrica i si veiem que queda massa espès li podem afegir un raig de llet. Finalment posem la brandada damunt del carbassó i li tirem pebre, la sàlvia i el formatge ratllat. Ho gratinem al forn uns 5 minuts fins que es vegi el formatge daurat i ho servim calent.

SUGGERIMENTS:

Si no disposeu dels ingredients o el temps per fer la brandada podeu trobar diverses brandades ja fetes al mercat.