Esperit Mediterrani molt cruixent.

Ingredients:
  • 4 Fulls de pasta filo.
  • 100 grs. de formatge mozzarella o feta.
  • Farigola.
  • Mel.
  • 1 ou.
  • Mantega.
  • Sal i pebre.
  • Un motllo d’un sol us de paper d’alumini de 19×23 cm.
ELABORACIÓ:

Untem el motllo amb mantega. Tallem per la meitat els fulls de pasta filo i posem tres meitats cobrint el fons i les parets del motllo. Trinxem el formatge i fem una capa junt amb la farigola i el pebre. Posem un full més de pasta filo i de nou fem una capa amb el formatge restant, la farigola i el pebre i en aquest cas també hi afegim un raig de mel ben repartit. Acabem posant els fulls restants de pasta filo i escampem una mica de mantega pel damunt.

Fem uns talls encreuats per trencar una mica la pasta sense arribar al fons, això ajudarà a que el ou batut es filtri bé. Batem l’ou i li tirem un polsim de sal i pebre i el tirem per damunt mirant que quedi ben repartit. Si volem que quedi més dolç, podem afegir un altre raig de mel. Fornegem a 180º/200º sense grill durant uns 15 o 20 minuts. Ho hem de veure daurat i el ou quallat. Es recomana servir encara calent.

SUGGERIMENTS:
  • En aquest cas l’hem fet amb formatge mozzarella però també indiquem, a la secció d’ingredients, que es pot fer amb formatge feta.
  • També es pot farcir amb formatge rocafort i pera.