Menú xinès a casa.

Ingredients per a unes 40 unitats:
 • 1 paquet de pasta wonton.
 • 150 grs. de col blanca.
 • 75 grs. de soja germinada (pot ser fresca o en conserva).
 • Una pastanaga.
 • Mig porro.
 • 200 grs. de carn picada de porc (millor passada 2 cops per la picadora).
 • Oli de gira-sol.
 • Sal i pebre.
 • Una cullerada de salsa de soja.
Ingredients per a la salsa agredolça:
 • 60 grs. de sucre.
 • 30 grs. de vinagre blanc.
 • 60 grs. d’aigua.
 • 20 grs. de salsa de soja (Kikkoman).
 • Una cullerada de quètxup.
 • Una cullerada de Maizena.
ELABORACIÓ DE LA SALSA:

Comencem per preparar la salsa ja que aquesta necessita refredar-se almenys una hora abans de ser servida. Comencem posant tots els ingredients de la salsa en un pot a foc suau i ho anem remenant fins que arribi a bullir. Ràpid veurem que la salsa agafa una textura cremosa, la retirem del foc i la posem en un bol on es pugui anar refredant durant almenys una hora.

ELABORACIÓ DEL WONTON:

Laminem la col, la pastanaga i el porro i ho sofregim amb un raig d’oli durant uns 5/7 minuts a foc mig-alt. Passat aquest temps hi afegim la soja germinada, la carn picada i ho sofregim fins que la carn es vegi cuita. Tirem una cullerada de salsa de soja i ho tastem abans de tirar la sal, ja que la salsa de soja acostuma a ser bastant salada, si cal, afegim més sal. Retirem el farcit del foc i el deixem a temperatura ambient.

La massa wonton, per si no la coneixeu, es una massa fina i manejable molt típica a la cuina xinesa, es sol presentar en quadrats d’una mida similar a la dels canelons però més prima. Normalment es fregeix, quedant molt cruixent, però també es pot bullir farcida com si fos un ravioli, en aquest cas la farcirem i la fregirem. Anem agafant quadrats de pasta wonton i posem una mica del farcit al damunt, podem fer diverses formes tal com es veu a la imatge. S’han de tancar amb cura humitejant amb una mica d’aigua les parts per on ho volem segellar, han de quedar ben tancats. Finalment els fregim en abundant oli de gira-sol ben calent, es couen molt ràpid. Al treure’ls de la fregidora els posem en paper absorbent. Els servim acompanyats del bol de salsa a on els anirem sucant abans de menjar.

SUGGERIMENTS:
 • També es poden farcir de porro i gambes.
 • En comptes de soja germinada també se li pot posar bambú en conserva.
 • Es poden deixar fets amb antelació tapats amb un drap humit.