Una base senzilla amb molts farcits possibles.

Ingredients per a 12 rotllets:
  • 4 làmines de pasta filo.
  • Sobrassada, millor en crema.
  • Formatge gruyère o emmental tallat a daus
  • Mel.
  • Oli per fregir.
ELABORACIÓ:

Agafem una làmina de pasta filo i la tallem en tres parts iguals, obtenim uns rectangles de aproximadament 10×30 cm. Dipositem els ingredients del farcit en un lateral tal com es veu a la imatge, fem un plec vertical a cada costat i enrotllem.

Es poden preparar amb antelació però cal tenir cura de que no s’assequin, la pasta filo necessita humitat per conservar la flexibilitat per que no  s’esmicoli. Per evitar-ho podem tapar els rotllets amb un drap humit amb aigua. Finalment es fregeixen fins que la pasta exterior es vegi daurada. També es poden fornejar a 180º durant uns 15 o 20 minuts, tot i que queden més eixuts que si els fregim.

SUGGERIMENTS:

Es pot farcir de moltes maneres diferents: amb formatge rocafort i daus de pera, amb brandada de bacallà, amb porro i gambes, espinacs amb panses i pinyons o també de xampinyons, ceba i pernil salat.