Ens anticipem al bon temps.

Ingredients per a 4 persones:
 • 400 grs. de pop (prèviament congelat).
 • 12 cebes de platillo.
 • 1 llauna de musclos naturals.
 • 150 grs. de pebrot vermell.
 • 150 grs. de pebrot verd.
 • ½ tomàquet.
 • Olives negres.
 • 150 grs. de cues de gamba pelades.
 • Pebre vermell (si pot ser, de la Vera).
 • Sal i pebre.
 • Vinagre.
 • Oli d’oliva.
 • Julivert.
 • Llorer.
ELABORACIÓ:

Descongelem el pop i el posem a bullir amb força aigua, sal i unes fulles de llorer durat uns 45 minuts. L’anem punxant amb un escuradents per comprovar que és tendre i un cop cuit el retirem. En un pot posem aigua a bullir amb les cebes amb pell durant uns 15 minuts, un cop cuites les retirem i pelem deixant l’aigua al foc. Hi tirem les gambes, ja pelades,  durant uns 2 o 3 minuts. Per facilitar la feina hem preferit uns musclos de llauna al natural, ja que cuinar-ne els pocs que fan falta no val la pena. En un bol anem posant tots els ingredients: el pop tallat a rodelles, els musclos, les cebes i les gambes sencers i els pebrots a daus. Finalment piquem una mica de julivert, afegim les olives a meitats i ho amanim amb el pebre vermell, el oli, un xic de vinagre i salpebrem.

SUGGERIMENTS:

Per facilitar la recepta, també es una bona opció comprar el pop i les gambes ja cuites. També hi ha bones conserves, com en el cas dels musclos, que ens poden escurçar el temps de preparació.

En el cas de no trobar cebes de platillo es pot posar ceba tendra crua.

Es pot preparar amb antelació.

Salpicó de pop 2 - retocada