De tant en tant, també fem postres…

INGREDIENTS PER 8 FLAMS:
  • 400 ml. de llet.
  • 100 ml. de ratafia.
  • 4 ous.
  • 12-15 castanyes.
  • 100 gr. de sucre.
  • Caramel líquid.

ELABORACIÓ:

Primer de tot fem uns petits talls a les castanyes i les posem en un pot amb aigua al foc i les bullim durant 5 minuts. Un cop estiguin cuites les retirem i les posem amb aigua freda. Amb una mica de paciència les pelem traient també la segona pell que tenen a sota, ja que pot resultar amargant.

Posem al foc un pot amb la llet, la ratafia, el sucre i les castanyes i ho hem coure a foc suau durant uns 20 minuts i ho en acabat ho triturem amb la batedora.  Tot seguit batem els ous, els tirem a la barreja i ho remenem  tot junt. Preparem els motllos i tirem caramel líquid al fons. Repartim la barreja dels flams per tots els motllos i els posem al forn a 200 graus al bany maria durant uns 30 minuts. Passat aquest temps els punxem per assegurar-nos que ja estan cuits. Ho deixem refredar a la nevera i abans de menjar-los, els posem cap per avall i retirem els motllos.

SUGGERIMENTS:
  • Si no teniu castanyes, es pot fer amb avellanes, o be nous.
  • També hi ha l’opció de fer-los sense cap fruit sec i serà només de ratafia. Al no haver cap fruit sec ens quedarà amb una textura més fina.