De tant en tant, també fem postres…

INGREDIENTS PER 8 FLAMS:
  • 400 ml. de llet.
  • 100 ml. de ratafia.
  • 4 ous.
  • 12-15 castanyes.
  • 100 gr. de sucre.
  • Caramel líquid.

ELABORACIÓ:

Primer de tot fem uns petits talls a les castanyes i les posem en un pot amb aigua al foc i les bullim durant 5 minuts. Un cop estiguin cuites les retirem i les posem amb aigua freda. Amb una mica de paciència les pelem traient també la segona pell que tenen a sota, ja que pot resultar amargant.

Posem al foc un pot amb la llet, la ratafia, el sucre i les castanyes i ho hem coure a foc suau durant uns 20 minuts i ho en acabat ho triturem amb la batedora.  Tot seguit batem els ous, els tirem a la barreja i ho remenem  tot junt. Preparem els motllos i tirem caramel líquid al fons. Repartim la barreja dels flams per tots els motllos i els posem al forn a 200 graus al bany maria durant uns 30 minuts. Passat aquest temps els punxem per assegurar-nos que ja estan cuits. Ho deixem refredar a la nevera i abans de menjar-los, els posem cap per avall i retirem els motllos.

SUGGERIMENTS:
  • Si no teniu castanyes, es pot fer amb avellanes, o be nous.
  • També hi ha l’opció de fer-los sense cap fruit sec i serà només de ratafia. Al no haver cap fruit sec ens quedarà amb una textura més fina.
Comparteix aquesta recepta!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email