El nap negre, un gran desconegut.

Ingredients per a 4 persones:
  • 3 naps negres (uns 400-450 grams).
  • 2 patates mitjanes.
  • 1 ceba.
  • Sal i Pebre.
  • Oli.
  • 600 c.c. de brou de verdures o aigua
ELABORACIÓ:

Posem una cassola al foc i hi tirem les patates ben netes, senceres i amb pell. Les anem punxant per saber si estan cuites, es important no passar-nos,  ja que no ens convé que es desfacin. En acabat les retirem del foc, les escorrem i les reservem. Pelem i tallem els naps a rotllanes i els enrossim en una paella amb una mica d’oli, junt amb la ceba també tallada petita, durant uns 5 minuts. Afegim el brou (o aigua) i ho tenim al foc fent xup-xup durant uns 20 minuts (o fins que veieu que el nap ja es cuit).

Mentrestant tallem unes tires de la part externa de patata amb la pell inclosa (com es veu a la imatge), calculem unes 2 tires per persona. Les reservem. Pelem la resta de la patata, la tirem amb els naps i ho triturem tot junt. Si queda massa espès afegim més líquid i rectifiquem de sal i pebre. Posem la crema en recipients individuals. Es pot preparar tot amb antelació i deixar el següent pas de fregir les rostes, per a últim moment. Les rostes les fregirem en oli abundant i calent durant 2-3 minuts. Les salem i les posem per decorar a la crema just abans de servir.

SUGGERIMENT:
  • La crema, es pot servir calenta o be freda.
  • Es pot acompanyar també amb rostes de cansalada ibèrica.