Un entrant refrescant ara que la calor ja treu el cap.

Ingredients per a 4 persones:
  • 800 grams de meló (sense pell ni grana).
  • 1 cogombre (sense pell ni llavors).
  • 3 o 4 fulles de menta fresca.
  • 1 raig de suc de llimona.
  • 1 llesca de pa de pagès.
  • ½ got d’oli.
  • 4 talls de pernil salat.
  • Sal i pebre.
ELABORACIÓ:

Es important planificar bé aquest plat ja que, tot i ser molt senzill de fer cal servir-lo ben fred, per tant l’haurem de preparar una bona estona abans de menjar-lo. Comencem posant el meló i el cogombre tallats a trossos  en el recipient de la batedora elèctrica o bé d’un robot de cuina, afegim la menta, la llesca de pa, el oli i el suc de llimona i ho triturem fins que quedi una crema el més fina possible. Ho salpebrem, ho rectifiquem tenint en compte que el pernil ja hi aportarà el seu sabor salat i ja ho podem posar a la nevera una bona estona.

Abans de servir-ho posarem els talls de pernil entre dos papers absorbents de cuina i els escalfem al microones a potència màxima durant uns 20/30 segons com a molt, comprovem que hagin quedat cruixents i si cal els posem uns segons més al microones. Un cop tenim el pernil ben cruixent retirem la crema de la nevera, la servim en recipients individuals i posem per damunt el pernil tallat a encenalls.

SUGGERIMENTS:
  • Al igual que passa amb el gaspatxo o el salmorejo, es un plat que ens permet fer-lo al nostre gust i cada cuiner te la seva recepta preferida. Per tant la proporció de meló, cogombre, llimona i menta es pot variar al gust del consumidor.
  • Admet ingredients molt variats que li poden afegir sabor o textura com per exemple, ou dur ratllat,  ametlles o avellanes torrades i picades o bé es pot substituir el pernil per bacó.