Els ous de moda al Instagram.

No ens n’hem pogut estar de provar de fer-los  ja que la xarxa en va plena. El resultat es molt curiós però hem de reconèixer que el rei dels ous, sense cap dubte, es l’ou ferrat tradicional.

Ingredients per a 4 persones:
  • 4 Ous.
  • 50 grams de formatge Parmesà ratllat.
  • Polsim de bitxo sec picant triturat.
  • Cebollí fresc.
  • Sal i pebre.
  • 1 raig d’oli.
ELABORACIÓ:

Es molt important començar escalfant el forn (200º dalt i baix), ja que haurem de posar les clares muntades a punt de neu ràpidament a coure, si les deixem esperar gaire estona perden volum. Seguidament separem els rovells de les clares d’ou, reservem els rovells i muntem les clares a punt de neu. Un cop muntades les barregem amb molta suavitat amb el cebollí picat, el bitxo sec i el parmesà. Agafem una safata de forn, hi posem paper, tirem un raig d’oli i l’escampem per la superfície. Amb una cullera o llengua de gat fem quatre porcions de clara muntada damunt del paper i li fem un petit orifici al mig de cada una, com si fos un volcà. Ho posem al forn i hem d’estar molt atents a retirar-ho abans no es quedi daurat (uns 3 o 4 minuts), un cop retirat posem un rovell d’ou dins de cada orifici de les clares, ho salpebrem i ho tornem a posar al forn uns 3 minuts més. Es serveix calent acompanyat amb un bon pa per sucar.

SUGGERIMENT:

Si volem que les clares a punt de neu ens pugin molt més hem d’evitar de barrejar-hi res, per tant ens podem estalviar de posar-hi el cebollí, el parmesà i el bitxo. Es poden afegir al final de la cocció, però no quedaran tan integrats.