És l’arròs 5 delícies mediterrani.

Ingredients per a 3 o 4 persones:

 • 300 grams d’arròs llarg o Basmati.
 • 6 espàrrecs verds.
 • ½  taronja.
 • 4 alls tendres.
 • 4 talls de bacó fumat.
 • ½ carbassó.
 • 6 xampinyons.
 • 2 pastanagues.
 • Sal i pebre.
 • Anet.
 • Oli d’oliva.
ELABORACIÓ:

Comencem bullint l’arròs, un cop cuit el colem i el reservem, mentre bull ja podem anar preparant les verdures. Picolem els alls tendres, tallem els espàrrecs a trossets, pelem i tallem a daus la taronja, tallem el bacó a tires petites, pelem la pastanaga i junt amb el carbassó i els xampinyons ho tallem a daus petits. Posem una paella gran o wok a foc mig/alt amb un bon raig d’oli, comencem saltejant els alls i la pastanaga durant un parell de minuts, afegim els xampinyons, el carbassó i el bacó, ho saltegem un parell de minuts més i afegim els espàrrecs i la taronja, ho cuinem un minut més i ja podrem afegir l’arròs. Ho salpebrem, afegim l’anet, ho remenem i ja ho podem retirar del foc. Es pot servir calent o bé a temperatura ambient, més recomanable si fa calor ja que es un plat molt refrescant gràcies a la taronja i l’anet.

SUGGERIMENTS:

Es pot canviar la taronja per mango. Hem d’anar en compte amb la quantitat ja que el mango es molt dolç.