Una Tarta Tatin  no sempre ha de ser dolça.

Ingredients:
 • 1 massa de full rectangular.
 • 2 albergínies.
 • 4 trossos de tomàquet sec en conserva d’oli.
 • 1 raig de suc de llimona.
 • Formatge ratllat tipus Parmesà o Grana Padamo.
 • Alfàbrega fresca.
 • 1 gra d’all.
 • Julivert.
 • Sal i pebre.
 • Oli d’oliva.
 • 1 motllo de paper d’alumini (de la mida aproximada de la massa de full).
ELABORACIÓ:

1- Tallem les albergínies a rodanxes d’un centímetre de gruix i les posem mitja horeta en remull amb aigua i un polsim de sal.

2- Agafem una paella amb un raig d’oli i fregim les rodanxes d’albergínia a foc mig fins que comencin a quedar daurades, hem de tenir en compte que ja s’acabaran de coure al forn.

3- Agafem el motllo i omplim tota la base amb rodanxes d’albergínia, n’hem de utilitzar més o menys la meitat ja que les altres les necessitarem més endavant. Agafem els tomàquets secs, els picolem una mica i els escampem per damunt l’albergínia.

4- Seguidament pelarem les rodanxes d’albergínia que ens havien sobrat, les posem dins el pot de la batedora junt amb l’all, un raig de suc de llimona, julivert, sal, pebre i un bon raig d’oli. Ho batem fins que quedi ben cremós i espès i ho escampem per damunt del tomàquet i l’albergínia del motllo.

5- Ho rematem posant la massa de full al damunt de tot, procurant que quedi ben encaixada i plana ja que l’haurem de girar.

6- Escalfem el forn per la part inferior a 180 graus i ho fornegem fins que la massa es vegi daurada, pot trigar uns 20 minuts. Un cop cuit ho retirem del forn, ho deixem refredar uns 10 minuts i li donem la volta amb l’ajuda d’una safata on ja ho servirem. Abans no es refredi del tot hi tirarem el formatge ratllat i l’alfàbrega fresca picolada per damunt i ja ho podem servir.