Una bona manera d’animar uns musclos al vapor.

Ingredients:
  • 1 kg. de musclos.
  • 2 culleradetes de Pimentón de la Vera dolç.
  • 1 culleradeta de Pimentón de la Vera picant.
  • Sal.
  • 3 cullerades d’oli d’oliva.
  • 3 grans d’all.
ELABORACIÓ:

Netegem els musclos i en retirem les barbes, els posem dins d’una olla tapada a foc mig amb un dit d’aigua durant uns 3 o 4 minuts, hem de veure com es van obrint tots. Els retirem del foc, reservem el suc que ha quedat i agafem els musclos un per un i separem i llencem la meitat de closca on no hi ha la carn, seguidament posem les meitats de musclo al recipient o safata on ja els servirem. Posem un cassó a foc baix amb el oli i els alls pelats i laminats i ho deixem coure fins que es vegin daurats. Ho retirem del foc, tirem les dues classes de “pimentón” a dins, afegim un got del suc dels musclos que hem reservat, ho remenem i ho tirem per damunt dels musclos. Es poden servir calents o a temperatura ambient.

SUGGERIMENT:

No cal que tingueu els dos tipus de Pimentón de la Vera, només que disposeu d’un d’ells, sigui el dolç o el picant, ja li aportarà el característic aroma fumat.