Son mini-carbassons bomba.

Ingredients per a 4 persones:
  • 4 carbassons rodons.
  • 2 patates mitjanes.
  • Un tros de xistorra.
  • 4 ous.
  • Sal i pebre.
  • Oli
ELABORACIÓ:

Tallem els barrets dels carbassons horitzontalment  i els reservem. Amb l’ajuda d’una cullera buidem una mica els carbassons i en reservem la polpa, els posem dins d’una olla coberts d’aigua amb un polsim de sal i els fem bullir uns 5 minuts, ja s’acabaran de coure al forn. Un cop bullits els posem a escórrer cap per avall per que deixin anar tota l’aigua. Posem un raig d’oli en una paella a foc mig i hi tirem la patata pelada i tallada ben fina, com si fos per una truita, i quan gairebé estigui cuita afegim la xistorra tallada a rotllanes i la polpa del carbassó, ho cuinem un parell de minuts més, ho posem dins un bol i ho reservem. Separem els rovells de les clares dels ous i tirem les clares dins el bol on hi tenim el farcit de patates, ho salpebrem i ho remenem bé i omplim els carbassons amb aquesta barreja. Hem de procurar que el farcit no arribi a dalt de tot ja que hem de deixar espai per posar el rovell d’ou més endavant. Escalfem el forn per la part inferior a 180 graus, posem els carbassons i els barrets damunt d’una safata i els fornegem durant uns 20 minuts, els retirem un moment, posem un rovell d’ou damunt de cada carbassó i ho tornem a posar al forn fins que el rovell estigui al nostre gust, a nosaltres ens agrada deixar-lo mig cuit així al trencar-lo deixa anar rovell per damunt del farcit del carbassó. Ho presentem al plat i posem un barret damunt de cada carbassó.