Rematem la temporada de figues amb aquest pastís tan agraït.

Ingredients :
  • 1 massa de pasta de full (rectangular).
  • 3-4 figues.

Per la crema:

  • 150 grams de llet.
  • 70 grams de sucre.
  • 2 ous.
  • 20 grams de farina de blat de moro (Maizena).
  • 10 grams de mantega.
ELABORACIÓ:

Hem de començar per preparar la crema. Posem els ous i la farina de blat de moro dins un bol i ho treballem amb les barnilles manuals fins que la barreja quedi blanquinosa. Agafem un cassó i escalfem la llet juntament amb el sucre fins que aquest es dissolgui remenant constantment, hi afegim la barreja dels ous i ho seguim remenant fins que la crema comenci a bullir i quedi espessa, es important no deixar de remenar fins el final. Ho retirem del foc, afegim la mantega, ho barregem per integrar-la i ho deixem refredar. La posem en un plat tapada amb paper film i la reservem a la nevera. Agafem la massa i la posem plana damunt d’un paper de forn. Li hem de fer una vora al voltant per tant de que la crema i la fruita no puguin caure pels costats i ho podem fer de dues maneres, o bé fem un plec cap endins d’un parell de centímetres  a tot el volt, o bé tallem unes tires de la mateixa massa i les posem al voltant de la base, en qualsevol cas hem d’aconseguir una zona més gruixuda a tot el perímetre. Un cop tenim la vora feta punxem tota la base de la massa amb una forquilla i ho fornegem a 180 graus fins que quedi daurada. Retirem la massa del forn i la deixem refredar abans d’escampar-hi la crema per tota la base excepte la vora que hem fet. Netegem les figues, les tallem a làmines en sentit vertical, les distribuïm per damunt la crema tal com es veu a la imatge i les pintem amb melmelada de préssec. Ho servim a temperatura ambient excepte si fa massa calor, llavors es millor tenir-ho a la nevera fins a l’hora de servir.