La darrera tendència que corre per internet.

INGREDIENTS:
  • 6 patates mida mitjana/gran.
  • Sal.
  • Rajolí d’oli d’oliva.
  • Oli per fregir.
  • 2 motllos per forn iguals de 20 x 30 aprox.
  • Paper de forn.
ELABORACIÓ

Pelem les patates, les rentem, les eixuguem i amb l’ajuda d’una mandolina o un ganivet ben afilat les tallem a rotllanes ben primes. Preparem el motllo posant una capa de paper de forn que cobreixi tota la base i les parets, hi anem disposant les rotllanes de patata sobreposades unes damunt de les altres fent capes (imatge n.1) i omplim tota la superfície fins aconseguir uns 2 centímetres de gruix.  Les salem, hi tirem un rajolí d’oli d’oliva, les tapem amb un altre tros de paper de forn (imatge n.2) i ho cobrim amb l’altra motllo amb aigua a dins (imatge n.3). L’aigua la posem per que ens interessa que pesi i així aixafi una mica les patates durant la seva cocció.

Seqüència patates milfulls

Escalfem el forn a 180 graus i les fornegem 50 minuts, passat aquest temps retirem la safata superior (compte que l’aigua està calenta!) i retirem el paper superior. Ho tornem a fornejar destapat 10 minuts més, ho retirem de nou i ho deixem refredar. Desemmotllem, fem tires de 2 centímetres de gruix, les tallem per la meitat i les submergim en oli ben calent fins que es vegin ben rosses i cruixents, el procés pot durar un minutet ja que les patates ja estaven cuites al forn.