La darrera tendència que corre per internet.

INGREDIENTS:
  • 6 patates mida mitjana/gran.
  • Sal.
  • Rajolí d’oli d’oliva.
  • Oli per fregir.
  • 2 motllos per forn iguals de 20 x 30 aprox.
  • Paper de forn.
ELABORACIÓ

Pelem les patates, les rentem, les eixuguem i amb l’ajuda d’una mandolina o un ganivet ben afilat les tallem a rotllanes ben primes. Preparem el motllo posant una capa de paper de forn que cobreixi tota la base i les parets, hi anem disposant les rotllanes de patata sobreposades unes damunt de les altres fent capes (imatge n.1) i omplim tota la superfície fins aconseguir uns 2 centímetres de gruix.  Les salem, hi tirem un rajolí d’oli d’oliva, les tapem amb un altre tros de paper de forn (imatge n.2) i ho cobrim amb l’altra motllo amb aigua a dins (imatge n.3). L’aigua la posem per que ens interessa que pesi i així aixafi una mica les patates durant la seva cocció.

Seqüència patates milfulls

Escalfem el forn a 180 graus i les fornegem 50 minuts, passat aquest temps retirem la safata superior (compte que l’aigua està calenta!) i retirem el paper superior. Ho tornem a fornejar destapat 10 minuts més, ho retirem de nou i ho deixem refredar. Desemmotllem, fem tires de 2 centímetres de gruix, les tallem per la meitat i les submergim en oli ben calent fins que es vegin ben rosses i cruixents, el procés pot durar un minutet ja que les patates ja estaven cuites al forn.

Comparteix aquesta recepta!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email