De tant en tant un bona dosi de dolçor no fa mal.

Ingredients per unes 10 unitats:
  • 250 grams de farina.
  • 100ml. d’oli d’oliva verge.
  • 25 ml. de vi dolç (Moscatell, Garnatxa,…).
  • 25 ml. de ratafia.
  • 450 grams de cabell d’àngel.
  • 1 pessic de canyella en pols.
  • 1 cullerada de matafaluga en gra.
  • 1 cullerada de caramel líquid.
  • Sucre per decorar.
ELABORACIÓ:

Agafem un bol i hi barregem el oli, el vi, la ratafia, la matafaluga i la canyella. Afegim la farina tamisada i ho treballem fins que ens quedi una massa consistent i oliosa. Dividim la massa en 10 boles iguals i llavors les anem aplanant una a una entre dos papers de forn i pressionant amb el corró fins a obtenir una rodona de massa fina. Dividim també en 10 parts el cabell d’àngel i en posem una porció al mig de cada rodona de massa, seguidament la tanquem com si fos una cresta i fem un plec per segellar tota la vora. Un cop les tenim totes acabades les posem en una safata de forn damunt de paper, no cal tirar oli per que la massa ja en porta i per tant no s’enganxaran. Les fornegem a 180 graus amb escalfor a dalt i a baix durant almenys mitja horeta, les hem de veure ben daurades. Un cop fora del forn fem una barreja amb el caramel líquid  i una mica de ratafia i pintem els pastissets, així al tirar sucre per damunt ens hi quedarà ben enganxat. Es recomanable menjar-los a temperatura ambient i no cal patir per acabar-los (atipen molt) tots en un sol àpat, si els guardem fora de la nevera a dins d’un envàs hermètic ens aguanten uns quants dies en perfecte estat.