Una recepta amb moltes sortides.

Aquest plat mexicà es fa a base de pebrots picants frescos. Aqui no sempre podem trobar-ne i per tant hem utilitzat els pebrots picants (piparra o guindilla basca) en conserva que podem trobar a qualsevol supermercat.

Ingredients per a 4 persones:
 • 300 grams de carn picada de porc.
 • 1 ceba
 • 1 pebrot verd.
 • 2 o 3 tomàquets.
 • 3 piparres en conserva (o pebrot picant fresc).
 • 1 llauna de 70 grams de blat de moro.
 • 200 grams de fesols negres cuits.
 • Oli d’oliva.
 • Sal i pebre.
 • Comí (en pols i en gra).
 • Bitxo sec en pols.
ELABORACIÓ:

Posem una cassola a foc mig amb un bon raig d’oli d’oliva, tirem la ceba i el pebrot tallats a daus i ho cuinem durant uns 5 minuts. Afegim la carn picada, ho cuinem 5 minuts més i ja podem tirar-hi els tomàquets pelats i tallats a daus, les pipares tallades a rotllanes, el blat de moro i els fesols ben escorreguts, les espècies i ho salpebrem. A nosaltres ens agrada carregar-ho bé d’espècies i de picant, aquí cada un ho pot fer al seu gust, només cal anar-ho tastant per no passar-nos de llarg. Ho tenim fent xup-xup uns 20 minuts mentre ho anem remenant de tant en tant i ja ho podem donar per acabat. Ho servirem calent acompanyat amb uns “nachos” o “tortitas” de blat.

SUGGERIMENTS:
 • Aquest plat no només es pot menjar sol, el podem utilitzar per farcir uns “burritos” de xili, unes empanades criolles o uns ous mexicans.
 • Si volem fer un plat més complet podem bullir una mica d’arròs i barrejar-lo amb el xili abans de servir-lo.