Un braç de gitano d’origen alemany.

Ingredients per a 4 persones:

Per la massa:

 • 250 grams de farina.
 • 50 grams de mantega.
 • 50 grams de llard de porc.
 • 1 cullerada petita de llevat en pols.
 • 1 ou.
 • Sal.
 • 3 cullerades d’aigua.

Per el farcit:

 • 350/400 grams d’espinacs bullits i escorreguts.
 • 6 talls de bacó fumat.
 • 8 talls de formatge en barra.

Per decorar:

 • 1 ou (per pintar).
 • Llavors de sèsam o de comí.
ELABORACIÓ:

Posem tots els ingredients de la massa dins un bol, ho comencem a barrejar i treballar amb una forquilla i seguidament ho passem a treballar amb les mans fins que quedi una massa llisa i que no s’enganxi. Deixem reposar la massa durant uns 20 minuts i l’estirem amb el corró damunt d’un film transparent (el film ens ajudarà a cargolar la massa més tard) fins que ens quedi un rectangle d’aproximadament 30×35 centímetres. Podem acabar tallant ben recte tot el perímetre i si ens sobren tires de la massa les podem reservar per decorar el strudel un cop el tinguem cargolat.

Escampem els espinacs ben escorreguts per tota la superfície de la massa deixant lliures un parell de centímetres a tot el perímetre. Seguidament escampem el formatge i al damunt hi posem els talls de bacó (tal com es veu a la imatge). Seguidament ho comencem a enrotllar per el costat llarg, amb l’ajuda del film transparent ho podrem anar cargolant i pressionant sense que es desmanegui. En acabat segellem bé els dos extrems i si ens han sobrat tires al estirar i retallar la massa ara es el moment de utilitzar-les per decorar el strudel.

Un cop el tenim ben acabat el pintem amb ou batut i escampem unes llavors de sèsam o de comí pel damunt. Preparem el forn a 180 graus amb escalfor a dalt i a baix i ho fornegem durant uns 40 minuts, ho hem de veure ben daurat. Un cop cuit el deixem refredar i el servim a temperatura ambient tallat a rotllanes.

SUGGERIMENTS:
 • Es pot canviar el bacó per pernil dolç o també els espinacs per bledes.
 • Si no teniu temps podeu comprar una massa de full al supermercat i fer el nostre strudel de milfulls.