Com fer un pollastre còmodament assegut.

Ingredients per a 4 persones:
  • 1 pollastre sencer net de dins.
  • 1 llauna de cervesa.
  • Patates.

Per la maceració:

  • Herbes fresques (romaní, farigola, llorer).
  • Pebre vermell.
  • Pebre negre.
  • 1 llimona.
  • Sal.
  • 1 bon raig d’oli d’oliva.
ELABORACIÓ:

Posem el pollastre sencer dins un bol amb els ingredients de la maceració, tirem el suc de mitja llimona i li fem un massatge perquè quedi ben impregnat, un cop el tenim ben untat el deixem 24 hores a la nevera. Passades les 24 hores agafem la safata de forn més fonda que tinguem i omplim tota la base amb les patates tallades a trossos (com es veu a la foto). Rentem la llauna de cervesa i l’emboliquem amb paper d’alumini, seguidament l’obrim i tirem més o menys una tercera part de la cervesa per damunt de les patates. Introduïm la llauna amb la resta de cervesa a dins del pollastre per l’orifici inferior, hem de procurar mantenir la posició vertical per que no ens vessi la cervesa. En principi si el pollastre es ben net per dins li hauran fet un bon orifici a la part del cul i per tan no haurem de tenir cap problema per introduir la llauna, però si veiem que ens costa podem fer uns petits talls a cada lateral del pollastre per aconseguir fer més gran el forat. La idea es que el pollastre s’aguanti dret gràcies a la llauna (com a la imatge), així quan agafi temperatura dins el forn la cervesa bullirà i anirà brollant per l’obertura, hidratant així tot el pollastre per dins i aconseguint que quedi molt tendre.

Posem el pollastre en posició vertical en el centre de la safata, li posem l’altre meitat de la llimona tallada a trossos en el orifici del coll i el posem dins el forn a 180 graus amb escalfor a dalt i a baix. Aproximadament hi haurà d’estar una horeta per cada quilo que pesi, es a dir que per un pollastre normalet al voltant d’una hora i mitja, hem de veure que la pell queda ben daurada. Un cop cuit el retirem del forn i el separem de la llauna de cervesa amb molt de compte, ja que a part d’estar molt calenta es probable que encara quedi una mica de cervesa a dins, seguidament el tallem a quarts, el tornem a posar damunt de la safata de les patates i ja el podem posar a taula.

SUGGERIMENTS.

Aquesta recepta es ideal per quan tenim molta gent a casa, ja que al estar en posició vertical el pollastre ocupa molt poc espai dins el forn i en podem fer dos unitats o fins i tot tres. Nosaltres hem arribat a fer dos pollastres alhora i queden igual de bé. El temps de cocció es el mateix.