Si comprem els peus cuits es un plat molt senzill i triomfal.

Ingredients per a 2 persones:
  • 4 meitats de peu de porc cuits.
  • 4 patates mitjanes.
  • 1 gra d’all.
  • Fulles de julivert.
  • 3 fulles de llorer.
  • Sal i pebre.
  • Bitxo sec (opcional).
  • 1 got  de vi blanc.
  • ½ got d’oli oliva.
ELABORACIO:

Tallem les patates a rodelles gruixudes i les posem en una safata més aviat fonda amb una mica d’oli, la meitat del got de vi blanc i les fulles de llorer. Al damunt hi posem les 4 meitats de peus de porc amb la part interior cap amunt i ho posem al forn (escalfor a dalt i a baix) a uns 180 graus durant uns 30 minuts. Mentrestant, fem una salsa senzilla barrejant una mica d’oli amb la resta de vi, el bitxo sec, l’all i el julivert. Passats els 30 minuts donem la volta als peus, ho reguem tot amb la salsa d’all i julivert  i ho cuinem uns 10 minuts més o fins que veiem els peus daurats i cruixents. Un cop fora del forn ho salpebrem generosament i ho servim calent.

SUGGERIMENTS:

Aquest plat acompanya molt bé amb un bon allioli o un romesco. Combinat amb les patates es un escàndol.