Hem trobat els primers rossinyols de la temporada. Cap a la cassola!.

Ingredients per a 4 persones:
 • 300 grams d’arròs tipus Arborio, Carnaroli o bomba.
 • 300 grams de  bolets variats (rossinyols, trompetes, xampinyons).
 • 1 litre de brou suau (de verdures o pollastre).
 • 1 copa de vi blanc.
 • 1 albergínia tallada a daus petits.
 • Sal/pebre.
 • 50 grams de formatge ratllat tipus Parmesà, Pecorino o Grana Padano.
 • 2 fulles de llorer fresc.
 • 2 cebes mitjanes tallades a daus petits.
 • 2 cullerades de mantega.

Per decorar:

 • 1 grapat de festucs (sense closca).
 • Encenalls de formatge curat tipus Pecorino, Grana Padano.
ELABORACIÓ:

Tallem les albergínies (amb o sense pell) a daus petits i els posem en remull amb aigua i una mica de sal durant uns 30 minuts. Netegem els bolets, els tallem a mida de mossegada i els reservem. Posem una cassola a foc suau amb una mica d’oli i hi afegim la ceba tallada a daus petits, l’albergínia i les fulles de llorer, ho salpebrem i ho cuinem durant uns 10 minuts, ho hem de veure una mica tou i transparent. Pugem el foc, tirem la copa de vi blanc i ho deixem reduir mig minut.  Tirem l’arròs a la cassola i sense deixar de remenar anirem afegint el brou mica en mica deixant que l’arròs  se’l begui. Cada cop que veiem que l’arròs s’asseca afegim més brou mentre ho seguim remenant suaument durant uns 10 minuts, passat aquest temps ja hi podem afegir els bolets. Ho seguim cuinant uns 7 minuts més i quan ja tenim l’arròs pràcticament cuit ho retirem del foc, afegim la mantega i la cullerada de parmesà, ho remenem i afegim els festucs. Es possible que us sobri brou, això pot variar segons el tipus d’arròs que hem utilitzat, però hem de procurar que quedi lleugerament caldós i alhora cremós. Per acabar el deixem reposar 3-4 minuts i ho servim amb uns encenalls de formatge i una mica de pebre recent mòlt per damunt.

SUGGERIMENT:

En comptes d’albergínia es pot utilitzar carbassó, tot i que l’albergínia queda més melosa.