Tal com me’l van transmetre els meus avantpassats de Navarra.

Ingredients per a 2 persones:
 • 200 grams de bacallà esqueixat (sense espines ni pell).
 • 3 patates mitjanes (monalisa si pot ser).
 • 2 ous.
 • ½ pebrot vermell.
 • 400 ml. de brou o aigua.
 • 1 ceba.
 • 2 grans d’all.
 • 2 cullerades de pebre vermell (fumat millor).
 • Julivert.
 • 2 fulles de llorer fresc.
 • Sal i pebre.
 • Oli d’oliva.
ELABORACIÓ:

Posem una cassola a foc mig amb un raig generós d’oli, hi tirem la ceba, els grans d’all i el pebrot tot tallat a daus junt amb les fulles de llorer. Ho cuinem durant uns 5 minuts i afegim les patates pelades i tallades com per fer truita junt el pebre vermell, ho remenem i afegim el líquid (brou o aigua) fins a cobrir-ho tot. Ho deixem a foc mig durant uns 5 minuts, afegim el bacallà, rectifiquem de sal i pebre i ho cuinem 2-3 minuts més. Hem de vigilar que les patates no es desfacin, quan encara estiguin una mica dures afegim els ous i ho cuinem fins que estiguin cuits al gust. Tirem julivert picat pel damunt i ho servim calent.