Molt esponjós i aromàtic.

Ingredients:
  • 250 grams de farina.
  • 150 ml de cervesa.
  • 15 grams de llevat fresc.
  • 1 cullerada de mel.
  • Sal.
ELABORACIÓ:

Tirem la cervesa en un recipient junt amb la cullerada de mel i ho remenem suaument fins que ens quedi ben barrejat, ho tirem dins un bol i afegim el llevat, la sal i anem tirant la farina mentre ho remenem. Ho treballem fins que ens quedi una massa de textura fina i ho deixem reposar 30 minuts dins el bol tapat amb un drap humit.

Untem un motllo de plum-cake amb mantega, retirem la massa del bol i la treballem una mica abans de posar-la ben repartida dins el motllo. Se li poden fer petits talls a la superfície i així quan creixi dins el forn en quedarà amb una forma més curiosa. Ho fornegem a 180 graus durant uns 30 o 35 minuts, hem de veure que la crosta es comença a torrar, però tampoc massa, es un pa bastant blanc. En acabat retirem el pa del forn i el deixem refredar damunt d’una reixa per que no ens agafi humitat.

SUGGERIMENTS:

Es un pa ideal per acompanyar-lo amb formatges o carns fredes, com per exemple un filet de porc en escabetx.