Per fer un àpat picant i gustós al sofà.

Sempre que cuinem un xili amb carn en fem més quantitat de la necessària ja que es un plat que ens permet fer altres receptes que ens agraden molt, com per exemple uns ous mexicans, o com en aquest cas, les quesadillas de xili, pebrots i mozzarella.

Ingredients per 4 quesadillas:
  • 8 tortitas de blat de moro.
  • 2 boles de Mozzarella.
  • ½ pebrot vermell.
  • ½ pebrot verd.
  • 200 grams de xili amb carn.
  • Tabasco (clàssic o jalapenyo).
  • Oli d’oliva.
ELABORACIÓ:

Deixarem els ingredients ben preparats per poder fer les quesadillas més àgilment. Tindrem el xili amb carn en un bol a temperatura ambient, els pebrots tallats a làmines fines i la mozzarella tallada a rodanxes. Seguidament posarem una planxa o una paella de mida adequada a foc suau amb un raig d’oli, hi posem una tortita i amb una cullera hi escampem una capa de xili amb carn, unes rotllanes de pebrot verd i vermell, el formatge (tal com es veu a la imatge) i al damunt hi posem una altra tortita.

Ho deixem un parell de minuts a foc mig mentre ho anem pressionant amb una espàtula per que el formatge es fongui i les dues tortites quedin ben enganxades. Ho girem amb l’ajuda de l’espàtula o d’una tapadora o tomba-truites i ho cuinem un parell de minuts més per l’altre costat. Ho servim calent i amb el formatge ben fos.

SUGGERIMENTS:

En comptes de mozzarella podem posar qualsevol altre formatge que es fongui.