Ideal per fer una bona sucada de pa.

Ingredients per a 4 persones:
  • 2 pebrots vermells.
  • 2 pebrots verds (que no sigui tipus italià, tenen poca polpa).
  • 3 grans d’all.
  • 1 xoriç vermell.
  • Sal i pebre.
  • 1 cullerada de sucre.
  • Oli d’oliva.
  • Vi blanc.
  • Julivert.
  • Molt de pa.
ELABORACIÓ:

Hem de començar escalivant els pebrots, per fer-ho els netejarem i seguidament els untarem amb oli. Els posem damunt d’una safata i els fornegem a 180 graus amb escalfor a baix  i al grill mentre els anem girant a mida que es vagin quedant amb la pell torrada, més o menys podem trigar uns ¾ d’hora. També es poden escalivar damunt d’un fogó o a la flama si tenim barbacoa (com hem fet nosaltres), però fer-los al forn es possiblement el mètode més fàcil i net. Un cop els tenim ben torrats els deixem refredar al forn per que s’acabin de confitar i a continuació els pelem i tallem a tires. Posem una cassola a foc mig, si pot ser de fang, i hi tirem un raig ben generós d’oli d’oliva, afegim els alls laminats i quan comencin a agafar color hi afegim els pebrots, una cullerada de sucre i un raig de vi blanc. Baixem el foc i ho deixem coure uns minuts més, seguidament hi afegim el xoriç tallat a rotllanes, ho salpebrem i ho seguim cuinant uns 5 minuts. Un cop cuit afegim el julivert picat per damunt i ja ho podem posar a taula acompanyat amb unes torrades de pa.

SUGGERIMENTS:

Aquests pebrots queden molt bé amb un toc picant, podem afegir-hi una mica de bitxo o unes gotes de Tabasco.