Acompanya qualsevol plat amb aquests xips de tardor.

INGREDIENTS:
  • 2 moniatos mitjans (millor si tenen forma regular)
  • Sal / Pebre.
  • Oli abundant de gira-sol per fregir.
Per la salsa de Iogurt:
  • 1 iogurt cremós (tipus grec).
  • 1 gra d’all o bé 1 cullerada d’all en pols.
  • Rajolí d’oli d’oliva.
  • Rajolí de suc de llimona.
  • Sal/Pebre.
  • 1 culleradeta d’anet (fresc o sec).
ELABORACIÓ:

Comencem preparant la salsa posant tots els ingredients dins del recipient on la servirem, si no tenim all en pols ratllarem un gra d’all, ho barregem tot amb una cullera i ho reservem a la nevera. Passem els moniatos (sense pelar) per aigua fins que quedin ben nets i els deixem assecar o bé els eixuguem amb paper de cuina. Seguidament els tallem a rodanxes ben fines amb la mandolina o amb l’ajuda d’un ganivet ben esmolat. Posem un recipient o fregidora amb dos dits d’oli a foc fort i quan estigui ben calent, però sense que arribi a fumejar, hi anem tirant les rodanxes de moniato. Quan es comencin a veure daurades les anem girant per que es fregeixin bé per els dos costats. Un cop cuites les posem en paper absorbent, seguidament les passem al plat on les servirem i ja es poden salpebrar. En acabat les servirem acompanyades de la salsa de iogurt.

SUGGERIMENTS:

Nosaltres ho hem acompanyat amb una salsa de iogurt, però un romesco o bé una salsa de formatge blau també hi combinen molt bé.