Acompanya qualsevol plat amb aquests xips de tardor.

INGREDIENTS:
  • 2 moniatos mitjans (millor si tenen forma regular)
  • Sal / Pebre.
  • Oli abundant de gira-sol per fregir.
Per la salsa de Iogurt:
  • 1 iogurt cremós (tipus grec).
  • 1 gra d’all o bé 1 cullerada d’all en pols.
  • Rajolí d’oli d’oliva.
  • Rajolí de suc de llimona.
  • Sal/Pebre.
  • 1 culleradeta d’anet (fresc o sec).
ELABORACIÓ:

Comencem preparant la salsa posant tots els ingredients dins del recipient on la servirem, si no tenim all en pols ratllarem un gra d’all, ho barregem tot amb una cullera i ho reservem a la nevera. Passem els moniatos (sense pelar) per aigua fins que quedin ben nets i els deixem assecar o bé els eixuguem amb paper de cuina. Seguidament els tallem a rodanxes ben fines amb la mandolina o amb l’ajuda d’un ganivet ben esmolat. Posem un recipient o fregidora amb dos dits d’oli a foc fort i quan estigui ben calent, però sense que arribi a fumejar, hi anem tirant les rodanxes de moniato. Quan es comencin a veure daurades les anem girant per que es fregeixin bé per els dos costats. Un cop cuites les posem en paper absorbent, seguidament les passem al plat on les servirem i ja es poden salpebrar. En acabat les servirem acompanyades de la salsa de iogurt.

SUGGERIMENTS:

Nosaltres ho hem acompanyat amb una salsa de iogurt, però un romesco o bé una salsa de formatge blau també hi combinen molt bé.

Comparteix aquesta recepta!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email