Una de les moltes possibilitats del xili amb carn.

Aquesta recepta va enllaçada amb el xili amb carn, ja que tal com vam dir en el seu moment, quan cuinem xili sempre en fem de més i aprofitem per fer aquets ous o bé les quesadillas de xili, pebrots i mozzarella.

Ingredients per a 4 persones:
  • 4 ous.
  • 4 tortitas.
  • Xili amb carn.
  • Julivert.
  • Formatge ratllat.
  • Sal/pebre.
ELABORACIÓ:

Hem agafat 4 cassoletes de fang individuals i hem posat una tortita al interior de cada una d’elles cobrint tota la base i part dels laterals (com es veu a la imatge). Seguidament hem posat xili amb carn a tota la superfície de la tortita deixant un espai lliure al centre a on posarem l’ou. Escampem el formatge ratllat i el julivert picat per damunt del ou i el xili i ja es pot fornejar.

Posarem la reixa del forn en una posició baixa i propera a la base, seleccionem 180 graus amb escalfor només a baix i un cop assolida la temperatura posarem les 4 cassoletes damunt la reixa. Ho fem així per aconseguir que la clara quedi quallada mentre que el rovell no ens quedi cuit del tot i així hi podrem sucar pa. Un cop tenim els ous al punt ho retirem del forn i ja es pot servir a taula tenint en compte de posar alguna protecció per no cremar-la, ja que les cassoletes de fang acumulen molta calor.