Un àpat equilibrat en forma de bola.

Ingredients per a 4 persones:
  • 4 carbassons rodons.
  • 8 o 10 espàrrecs verds.
  • 1 patata grossa (d’uns 200 grams).
  • 250 grams de bacallà.
  • 1 gra d’all.
  • Sal i pebre.
  • ½  got d’oli de gira-sol o d’oliva suau.
ELABORACIÓ:

1- Tallem els barrets dels carbassons horitzontalment i els reservem. Amb l’ajuda d’una cullera buidem una mica els carbassons i en refusem la polpa i les llavors, els posem dins d’una olla coberts d’aigua amb un polsim de sal i els fem bullir uns 5 minuts, ja s’acabaran de coure al forn. Un cop bullits els posem a escórrer cap per avall per que deixin anar tota l’aigua.

2- Posem un cassó a foc suau, hi tirem tot l’oli, la patata pelada i tallada a trossos com si fos per una truita i el gra d’all pelat. Ho confitem durant uns 15 o 20 minuts i quan punxem la patata i estigui cuita afegim el bacallà esqueixat, ho deixem coure un minut més i parem el foc. Ho deixem reposar uns 10 minuts i ho trinxem amb la batedora elèctrica fins que ens quedi una crema espessa.

3- Saltegem els espàrrecs tallats a trossets, els afegim a la barreja de patata i bacallà, ho remenem tot junt, ho rectifiquem de sal, afegim el pebre i farcim els carbassons amb aquesta barreja.

4- Engeguem el forn a 180 graus amb escalfor a dalt i a baix, posem els carbassons i els barrets damunt d’una safata i ho fornegem durant uns 25 minuts. Ho presentem al plat i posem un barret damunt de cada carbassó.