Un aperitiu molt vistós.

Ingredients:
 • 12 espàrrecs verds.
 • ½ massa de full rectangular.
 • Ou batut.
 • Llavors de sèsam.
 • Sal gruixuda.
 • Oli, sal, Pebre.
Per la salsa:
 • 1 nyora.
 • 20 avellanes.
 • 4/5 tomàquets madurs.
 • Sal i pebre.
 • ½ got d’oli d’oliva verge.
 • 1 cullerada de vinagre.
 • 1 cullerada de pebre vermell.
 • Bitxo sec picant.
 • 1 dent d’all.
ELABORACIÓ:

Per preparar la salsa comencem posant la nyora en remull i seguidament podem escollir diferents mètodes per preparar els tomàquets en funció del temps i els recursos dels que disposem. Podem escalivar els tomàquets junt amb l’all al forn, escaldar-los durant un minut o bé els posem al microones dins un plat (sense aigua) durant 5 minuts al màxim de potència. En qualsevol cas un cop cuits els pelem, en retirem la grana i els posem dins el recipient de la batedora. Retirem la nyora de l’aigua i amb l’ajuda d’un ganivet o una cullera separem la polpa de la pell i la tirem al recipient de la batedora junt amb la resta d’ingredients de la salsa. A partir d’aquí ho anem batent i tastant per rectificar de sal, de picant i si cal espessir-la afegim més avellanes o bé una llesca de pa torrat. Reservem la salsa i passem a preparar els espàrrecs.

Comencem rentant els espàrrecs, els assequem i els hi tallem i retirem la part més gruixuda i dura que tenen a la base. Tallem la massa de full a tires de 1,5 cm. d’ample i les enrotllem en forma d’espiral al voltant dels espàrrecs tal com es veu a la imatge. Els posem damunt d’una safata de forn folrada amb paper cuisson, els pintem amb ou i els hi escampem llavors de sèsam per damunt. Ho fornegem a 180 graus amb escalfor inferior i quan es vegi la massa daurada ja els podem retirar, pot trigar al voltant de 20 minuts. Els servirem abans no s’acabin de refredar acompanyats amb la salsa romesco.

SUGGERIMENTS:

Nosaltres també ho hem acompanyat amb un formatge d’ovella curat, contrasta molt bé amb l’espàrrec i l’acidesa de la salsa romesco.