Ingredients senzills i humils per fer un plat digne d’un 10.

Ingredients per una ració:
  • 2 ous.
  • 1 tros de xoriço cru (d’uns 100 grams).
  • Una patata grossa (d’uns 300 grams).
  • ½ ceba.
  • Un tros de pebrot verd o vermell (d’uns 100 grams).
  • Oli d’oliva.
  • Oli (per fregir el ou).
  • Julivert.
  • Sal i pebre.
ELABORACIÓ:

1- Posem una paella amb un bon raig d’oli d’oliva a foc mig i hi tirem la ceba laminada, el pebrot tallat a daus i la patata pelada i tallada a trossos (com si fos per fer una truita).

2- Ho mantenim a foc mig durant uns 10 o 15 minuts, hem de veure la ceba i el pebrot ben cuits i la patata lleugerament daurada.

3- Afegim el xoriç pelat i tallat a rodelles i el tenim un parell de minuts a foc mig. Anirem veient que deixa anar el seu suc vermellós. Un cop cuit ho salpebrem al gust i ja ho podem posar en el plat on ho servirem.

4- Per fer els ous podem aprofitar la paella on hem fet la patata, hi afegim un bon raig d’oli i la posem a foc fort. Quan l’oli estigui ben calent hi posem els ous un a un (compte amb les esquitxades) i amb l’ajuda d’una espàtula li anem tirant oli per damunt de la clara. Els ous ferrats son molt personals, a nosaltres ens agraden amb el rovell fet al punt i la clara ben torradeta.

5-  Servim els ous damunt de la patata i amb un ganivet els hi anem fent talls fins que el rovell ho impregni tot. Abans de menjar-ho podem picar una mica de julivert per damunt. Aquest plat hi ha qui li agrada amb els ous molt esmicolats i hi ha qui els vol més sencers, això va al gust de cada un. Es un plat molt complet.