Si sou dels que es barallen per aconseguir les aletes del pollastre a l’ast, aquesta recepta es el paradís.

Ingredients:
  • 8-10 aletes de pollastre.

Per la maceració:

  • Suc de mitja llimona.
  • Sal/Pebre.
  • Bitxo sec picat (opcional).
  • 1/2 llauna de cervesa.
  • Raig d’oli d’oliva.
  • Herbes (romaní, farigola, llorer).
ELABORACIO:

Per fer aquesta recepta es recomanable que les 3 parts de les aletes estiguin tallades per separat, així ens assegurem de que tots els trossos es couran al mateix ritme, ja que si l’aleta esta sencera es possible que les puntes quedin dretes i es cremin. Si demanem que ens ho tallin a la carnisseria ens estalviarem una bona feinada a casa.

1- Posem tots els ingredients de la maceració i la meitat de la cervesa (reserva l’altre meitat, no te la beguis!) dins un bol, hi afegim els trossos d’aleta i ho remenem fins que quedin totes les peces de carn ben impregnades. Tapem el bol amb film transparent i ho tindrem unes hores a la nevera, fins i tot ho podem preparar 24 hores abans.

2- Agafem una safata de forn i folrem el fons i les parets amb paper d’alumini. Nosaltres hi posem 2 capes, per que quan girem les aletes podem fer un forat amb les pinces accidentalment i tot el suc ens aniria a sota del paper d’alumini, complicant-nos molt la posterior neteja de la safata.

3- Escampem les aletes per damunt del paper d’alumini procurant de que la part amb la pell més gruixuda quedi a sota. Hi afegim el suc de la maceració i tirem un bon raig d’oli d’oliva.

4- Seguidament ja ho podem posar dins el forn a gratinar, hem de procurar de no tenir la safata en una posició massa elevada o es cremaran. Nosaltres les fem en un forn de gas, on només hi ha una posició de gratinar, però si ho fem en un forn elèctric hem de procurar de no posar el gratinador a potència màxima ja que també es cremarien. Passats uns 30 minuts veurem que van quedant daurades, les retirem un moment, donem la volta a totes les peces d’aleta i ho tornem a posar 30 minuts més, procurant que no ens quedi seca la superfície de la safata. Si veiem que tots els sucs s’han assecat podem afegir una mica més de cervesa. Quan veiem les aletes ben torrades i cruixents les retirem del forn i ja les podem servir. Hem de tenir en compte que el temps de cocció pot variar en funció de la potència de cada grill.

SUGGERIMENTS:
  • El suc que queda en el fons de la safata esta boníssim, cal tenir un bon tros de pa per sucar.
  • Ho podem acompanyar amb una salsa tipus maionesa o allioli… tot i que estan tan bones que no els hi cal cap salsa.