Es ideal per acompanyar carn o peix, i afegint-li el botifarró, també es un bon entrant.

Ingredients per a 4 persones:
  • 4/6 carxofes.
  • 200 grams de botifarró.
  • Pinyons o ametlla laminada.
  • Oli de gira-sol.
  • Sal/Pebre.
  • ½  moniato.
ELABORACIÓ:

1- Netegem bé les carxofes, retirem les fulles de fora i tallem les puntes i les tiges.

2- Posem un cassó a foc mig/baix amb les carxofes a dins ben cobertes d’oli. S’han de coure durant uns 15 minuts però sense que quedin daurades, si veiem que van massa ràpides baixarem la potència del foc. Un cop cuites les retirem, les posem cap per avall damunt de paper absorbent (com a l’imatge). Reservem les carxofes i el cassó amb l’oli.

3- Pelem i esmicolem el botifarró, el posem en una paella a foc suau junt amb els pinyons, ho cuinem durant uns 2 o 3 minuts i ho reservem.

4- Tornem a posar el cassó amb l’oli a foc mig/alt. Agafem amb cura les carxofes i les obrim una mica per donar-li forma de flor (com a l’imatge). Les posem cap per avall damunt d’una escumadora i les submergim dins l’oli calent d’una en una i amb molt de compte ja que poden esquitxar. En menys d’un minut veurem les fulles enrossides, la retirem del oli, la deixem escórrer damunt paper absorbent i seguim fent les altres carxofes. Quan acabem reservem les carxofes i el cassó amb l’oli.

5- Tallem el moniato a juliana o en fem tires amb l’ajuda d’una mandolina. Posem de nou el cassó a foc fort, fregim les tires de moniato i les posem a escórrer.

6- Prepararem el plat fent una base amb el moniato fregit, al damunt i hi posarem una carxofa i escamparem el botifarró i els pinyons per damunt de tot.