La tendresa de la cua amb una salsa ben confitada i gustosa.

Ingredients per 4 persones:
 • 1 kg. de cua de bou (o vedella).
 • 2 o 3 patates.
 • 1 porro.
 • 1 got de vi negre.
 • 1 tomàquet.
 • Sal i pebre.
 • 2 fulles llorer.
 • 1 branqueta d’api.
 • Farina.
 • 25 grams de xocolata negra.
 • Oli.
 • Aigua.
ELABORACIÓ:

Aquesta recepta es pot fer en una olla convencional, a pressió o ràpida. Nosaltres ho hem fet amb una de ràpida però també hem adaptat la recepta per fer-ho en qualsevol tipus d’olla.

1- Posem l’olla a foc mig amb un raig un raig d’oli i el porro tallat a trossos. Ho enrossim durant uns 3 minuts i afegim  la cua prèviament enfarinada i salpebrada. Ho enrossim durant uns 5-7 minuts, tirem el got de vi, la branca d’api, les fulles de llorer i ho cobrim d’aigua.

2- Si ho estem fent en una olla normal, li posem la tapa i la tenim a foc mig durant uns 90 minuts. Nosaltres l’hem tingut dins l’olla ràpida durant 30 minuts, tot i que es molt important conèixer els temps de cada olla ja que pot variar d’un model a un altre. Un cop cuit, obrim l’olla, retirem les peces de carn, passem el suc per un colador i ho reservem.

3- Pelem les patates, les tallem a tires, les posem dins d’un recipient de forn junt amb les peces de cua de bou i la xocolata trossejada. Afegim la salsa que hem colat però sense que quedi cobert del tot.

4- Ho fornegem a 180 graus amb escalfor a dalt i a baix durant uns 30 minuts. La salsa es reduirà una mica mentre es couen les patates i les peces de carn quedaran lleugerament torrades. Ho servirem ben calent.

SUGGERIMENTS:
 • Com tots els rostits, és millor preparar-lo un o dos dies abans i només caldrà escalfar-ho abans de servir.
 • Aquesta recepta es vàlida per fer altres peces de carn com per exemple unes galtes de porc.