La tendresa de la cua amb una salsa ben confitada i gustosa.

Ingredients per 4 persones:
 • 1 kg. de cua de bou (o vedella).
 • 2 o 3 patates.
 • 1 porro.
 • 1 got de vi negre.
 • 1 tomàquet.
 • Sal i pebre.
 • 2 fulles llorer.
 • 1 branqueta d’api.
 • Farina.
 • 25 grams de xocolata negra.
 • Oli.
 • Aigua.
ELABORACIÓ:

Aquesta recepta es pot fer en una olla convencional, a pressió o ràpida. Nosaltres ho hem fet amb una de ràpida però també hem adaptat la recepta per fer-ho en qualsevol tipus d’olla.

1- Posem l’olla a foc mig amb un raig un raig d’oli i el porro tallat a trossos. Ho enrossim durant uns 3 minuts i afegim  la cua prèviament enfarinada i salpebrada. Ho enrossim durant uns 5-7 minuts, tirem el got de vi, la branca d’api, les fulles de llorer i ho cobrim d’aigua.

2- Si ho estem fent en una olla normal, li posem la tapa i la tenim a foc mig durant uns 90 minuts. Nosaltres l’hem tingut dins l’olla ràpida durant 30 minuts, tot i que es molt important conèixer els temps de cada olla ja que pot variar d’un model a un altre. Un cop cuit, obrim l’olla, retirem les peces de carn, passem el suc per un colador i ho reservem.

3- Pelem les patates, les tallem a tires, les posem dins d’un recipient de forn junt amb les peces de cua de bou i la xocolata trossejada. Afegim la salsa que hem colat però sense que quedi cobert del tot.

4- Ho fornegem a 180 graus amb escalfor a dalt i a baix durant uns 30 minuts. La salsa es reduirà una mica mentre es couen les patates i les peces de carn quedaran lleugerament torrades. Ho servirem ben calent.

SUGGERIMENTS:
 • Com tots els rostits, és millor preparar-lo un o dos dies abans i només caldrà escalfar-ho abans de servir.
 • Aquesta recepta es vàlida per fer altres peces de carn com per exemple unes galtes de porc.
Comparteix aquesta recepta!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email