Arrodonim l’acidesa de la pinya amb una crema dolça i suau.

Ingredients per a 6 persones:
  • 1 pinya natural.
  • Sucre (per cremar).
  • 1 cremador de sucre.

Per la crema:

  • 150 grams de llet.
  • 80 grams de sucre.
  • 2 ous.
  • 20 grams de farina de blat de moro (Maizena).
  • 10 grams de mantega.
ELABORACIÓ:

1- Posem els ous i la farina de blat de moro dins un bol i ho treballem amb les barnilles manuals fins que la barreja quedi blanquinosa.

2- Posem un cassó a foc mig i escalfem la llet juntament amb el sucre, ho remenem fins que el sucre es dissolgui, afegim la barreja dels ous i ho seguim remenant fins que la crema comenci a bullir i a quedar espessa. Es molt important no deixar de remenar fins el final.

3- Ho retirem del foc, afegim la mantega, ho barregem per integrar-la i ho deixem refredar. Posem la crema en un plat tapada amb paper film i la reservem a la nevera almenys durant una hora (o fins que estigui ben freda).

4- Pelem la pinya i en fem 6 rodanxes d’un centímetre de gruix. Nosaltres hem aprofitat que mentre li retiràvem l’escorça li hem donat forma d’estrella, però es totalment opcional. També li retirarem la part central ja que es molt fibrosa i dura de mastegar.

Cremador de sucre

Cremador de sucre

5- Posem les rodanxes de pinya en plats individuals. Repartim la crema per damunt de les rodanxes de pinya i seguidament escampem una cullerada de sucre per cada una. Hi passem el cremador de sucre per damunt, ho deixem refredar una mica i ja es pot servir.

SUGGERIMENTS:
  • Si no trobem una pinya natural podem utilitzar rodanxes de pinya en almívar en conserva.
  • Aquesta recepta es pot fer exactament igual però amb rodanxes de taronja (pelada, per suposat) en comptes de la pinya.