Es molt fàcil trobar aquest bolet , ja sigui fresc de temporada o sec durant tot l’any.

La quiche es un plat molt fàcil de fer i que admet una varietat gairebé infinita de combinacions per fer el farcit, podent barrejar els ous amb gairebé qualsevol producte de temporada.

Ingredients:

Per la massa:

 • 125 grams de farina.
 • 50 grams de mantega.
 • 1 ou.
 • 1 cullerada de sal.
 • 1 cullerada de sucre.
 • 1 cullerada de llevat en pols Royal.

Per el farcit:

 • 150 grams de trompetes de la mort.
 • 1 porro.
 • 2 ous.
 • 125 ml. de crema de llet o bé un iogurt natural.
 • 50 grams de formatge ratllat.
 • Sal i pebre.
ELABORACIÓ:

1- Barregem tots els ingredients de la massa dins un bol. Ho treballem fins a obtenir una massa consistent i que no s’enganxi als dits, segurament hi haurem d’afegir una mica més de farina per aconseguir-ho. En acabat la posarem mitja horeta a la nevera per que s’endureixi una mica.

2- Per preparar el farcit hem de començar tallant la part blanca del porro a rodanxes fines i ho saltegem dins una paella amb un fil d’oli, quan estiguin a mig coure li afegim les trompetes esqueixades i ho saltegem 2 minuts més. Un cop cuit ho reservem dins un bol.

3- Agafem un motllo rodó d’uns 25 centímetres de diàmetre, hi escampem la massa manualment per tota la base i li fem una vora d’un parell de centímetres d’alçada a tot el perímetre.

4- Afegim els dos ous al bol on hi tenim el porro i les trompetes, hi tirem la crema de llet, un polsim d’estragó, el formatge ratllat, ho salpebrem i ho barregem fins que quedin els ingredients ben integrats amb els ous.

5- Tirem la barreja del bol a dins del motllo i ho posem al forn a 180 graus amb escalfor a dalt i a baix durant uns 20 o 25 minuts, ha de quedar ben daurat. Un cop fora del forn retirem la quiche del motllo i la servim en un plat gran a temperatura ambient.