Amb un ingredient bastant desconegut fem un plat amb moltes propietats i poc calòric.

Quan arriba el bon temps les cremes de verdures venen molt de gust, però si estem farts de fer sempre les de carbassa, pastanaga o carbassó, podem optar per fer-ne una de colirave. Aquesta hortalissa es més aviat d’hivern, però ara en podem trobar gairebé tot l’any i es ideal per fer una crema fresca i de sabor suau com aquesta.

Ingredients per a 4 persones:
 • 1 colirave d’uns 400 grams.
 • 1 patata mitjana.
 • ½ porro.
 • Sal i Pebre.
 • Mantega.
 • Aigua.

Per decorar:

 • Avellanes torrades.
 • Sèsam negre.
 • Cebollí.
ELABORACIÓ:

1- Pelem el colirave i la patata, els tallem tots dos a trossos i el porro el tallem a rodanxes.

2- Posem un cassó a foc mig i ho enrossim tot amb una mica de mantega durant uns 5 minuts. Afegim aigua fins a cobrir-ho i ho tenim al foc fent xup-xup durant uns 20 minuts o fins que veieu que tot és tou i cuit.

3- Ho triturem tot amb una batedora o robot de cuina. Si queda massa espès podem afegir una mica d’aigua. Ho salpebrem, posem la crema en recipients individuals, hi escampem una mica de llavors de sèsam, cebollí picat i unes avellanes torrades per damunt i ja ho podem servir.

SUGGERIMENT:
 • Aquesta crema es pot servir calenta o be freda.
 • Si ho volem més cremós en comptes d’aigua hi podem posar crema de llet, tot i que hem de tenir en compte l’aportació calòrica d’aquesta.
 • Ho podem acompanyar amb unes rostes de patata tal com també ho vàrem fer amb la nostra recepta de crema de naps.