Unes magdalenes esponjoses que no ens han fallat mai.

Ingredients per unes 20-25 magdalenes:
 • 375 grams de farina de força.
 • 250 grams de llet.
 • 250 grams d’oli d’oliva verge.
 • 3 ous.
 • 250 grams de sucre.
 • 1 sobre de llevat en pols.
 • Ratlladura d’una llimona.
 • Sucre glas (per decorar).
 • Motlle per fer magdalenes.
 • Papers de magdalena.
ELABORACIÓ:

Si volem que aquestes magdalenes ens surtin bé es molt important dedicar el temps necessari a blanquejar la barreja dels ous i el sucre. Per aconseguir-ho, cal treure els ous de la nevera per que estiguin a temperatura ambient i es recomanable utilitzar una batedora elèctrica amb l’accessori de les barnilles, o bé fer-ho amb un robot de cuina, ja que haurem d’estar uns 10 minuts batent la barreja i això pot ser esgotador.

1- Començarem posant el sucre, els ous (a temperatura ambient) i la ratlladura d’una llimona dins d’un bol i ho comencem a batre amb les barnilles elèctriques. Quan portem uns 3 o 4 minuts batent la barreja anirem afegint molt lentament el oli sense deixar de batre. Seguidament afegirem també la llet molt poc a poc i sense deixar de batre la barreja. Tot el procés pot durar uns 10 minuts.

2- Afegim la farina tamisada i el sobre de llevat a la barreja del bol. Ho tornem a batre tot amb les barnilles durant un parell de minuts més i ho deixem reposar un mínim d’una hora dins la nevera.

3- Agafem el motlle de fer magdalenes i posem un paper dins de cada orifici del motlle. Omplim cada paper de magdalena aproximadament fins a ¾ de la seva capacitat i espolsem una mica de sucre per damunt.

4- Posem el motlle amb les magdalenes al forn a 200 graus amb escalfor a dalt i a baix. Per anar bé haurien d’anar pujant i en uns 15 o 20 minuts ja estaran fetes, les hem de veure ben daurades. Un cop cuites les retirem del motlle i les deixem refredar. Abans de menjar-les hi podem tornar a tirar una mica de sucre glas per damunt.

SUGGERIMENTS:
 • Podem canviar la ratlladura de llimona per taronja.
 • A la barreja inicial hi podem tirar una mica de canyella en pols o gingebre ratllat.

Si t’agraden les magdalenes, tasta també la recepta de magdalenes de xocolata.