Unes magdalenes esponjoses que no ens han fallat mai.

Ingredients per unes 20-25 magdalenes:
 • 375 grams de farina de força.
 • 250 grams de llet.
 • 250 grams d’oli d’oliva verge.
 • 3 ous.
 • 250 grams de sucre.
 • 1 sobre de llevat en pols.
 • Ratlladura d’una llimona.
 • Sucre glas (per decorar).
 • Motlle per fer magdalenes.
 • Papers de magdalena.
ELABORACIÓ:

Si volem que aquestes magdalenes ens surtin bé es molt important dedicar el temps necessari a blanquejar la barreja dels ous i el sucre. Per aconseguir-ho, cal treure els ous de la nevera per que estiguin a temperatura ambient i es recomanable utilitzar una batedora elèctrica amb l’accessori de les barnilles, o bé fer-ho amb un robot de cuina, ja que haurem d’estar uns 10 minuts batent la barreja i això pot ser esgotador.

1- Començarem posant el sucre, els ous (a temperatura ambient) i la ratlladura d’una llimona dins d’un bol i ho comencem a batre amb les barnilles elèctriques. Quan portem uns 3 o 4 minuts batent la barreja anirem afegint molt lentament el oli sense deixar de batre. Seguidament afegirem també la llet molt poc a poc i sense deixar de batre la barreja. Tot el procés pot durar uns 10 minuts.

2- Afegim la farina tamisada i el sobre de llevat a la barreja del bol. Ho tornem a batre tot amb les barnilles durant un parell de minuts més i ho deixem reposar un mínim d’una hora dins la nevera.

3- Agafem el motlle de fer magdalenes i posem un paper dins de cada orifici del motlle. Omplim cada paper de magdalena aproximadament fins a ¾ de la seva capacitat i espolsem una mica de sucre per damunt.

4- Posem el motlle amb les magdalenes al forn a 200 graus amb escalfor a dalt i a baix. Per anar bé haurien d’anar pujant i en uns 15 o 20 minuts ja estaran fetes, les hem de veure ben daurades. Un cop cuites les retirem del motlle i les deixem refredar. Abans de menjar-les hi podem tornar a tirar una mica de sucre glas per damunt.

SUGGERIMENTS:
 • Podem canviar la ratlladura de llimona per taronja.
 • A la barreja inicial hi podem tirar una mica de canyella en pols o gingebre ratllat.

Si t’agraden les magdalenes, tasta també la recepta de magdalenes de xocolata.

Comparteix aquesta recepta!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email