Tan senzills que no cal comprar-ne de fets.

Sempre havíem fet els flams amb una cocció al forn en bany maria, però despres de llegir que es podien fer d’aquesta altra manera, ho hem provat i el resultat es tan bo que hem decidit actualitzar aquesta recepta. A part de que la cocció es molt més curta, els flams queden amb unes bombolles molt característiques i un sabor més intens.

Ingredients per uns 8-10 flams:
  • 500 ml. de llet.
  • 5 ous.
  • 10 cullerades de sucre.
  • Caramel líquid.
  • Canyella (opcional).
  • Motllos individuals d’acer inoxidable.
ELABORACIÓ:

1- Posem una mica de caramel líquid al fons de cada motlle de flam i l’escampem fins a cobrir tota la base.

2- Posem la llet, els ous, el sucre i un polsim de canyella a dins un bol i ho batem amb les barnilles manuals.

3- Repartim la barreja en els motlles d’acer procurant que quedin plens fins aproximadament 3/4 de la seva capacitat. Un cop hem acabat posarem els flams damunt d’una safata de forn.

4- Preparem el forn a 200 graus amb escalfor inferior i si pot ser, amb ventilador. Es important no introduir els flams al interior del forn fins que hagi assolit els 200 graus. Un cop tenim el forn ben calent introduim la safata amb els flams i ho fornegem durant uns 15-20 minuts. Hem de veure que la superfície dels flams queda torradeta i es recomanable punxar-los per comprovar que estan cuits per dins.

5- Un cop cuits els deixem refredar a temperatura ambient i seguidament els guardem a la nevera. Abans de consumir-los els podem desemmotllar damunt d’un plat.