Un entrant per gaudir d’unes sucoses verdures.

Ingredients per a 4 persones:
 • 4 patates mitjanes.
 • 1 albergínia.
 • 1 carbassó
 • 2 pastanagues.
 • 4 cebes petites.
 • 4 figues.
 • 4 xampinyons.
 • 12 tomàquets cirerol.
 • Flors de carbassó (opcional).
 • 2 grans d’all.
 • 1 branca de romaní.
 • 1 branca de sàlvia.
 • Sal i pebre.
 • Oli d’oliva.
 • 1 got de vi blanc (o aigua).
ELABORACIÓ:

1- Posem un bon raig d’oli i el got de vi blanc dins una safata de forn si pot ser una mica fonda.

2- Ara anirem posant les verdures a la safata de la següent manera: les patates, l’albergínia i les pastanagues aniran pelades i tallades a rodanxes, les cebes pelades i tallades a meitats, el carbassó sense pelar i tallat a rodanxes i els xampinyons, els tomàquets cirerol i les figues aniran sencers.

3- Salpebrem , hi afegim els alls amb pell i tot i escampem les herbes per damunt.

4- Ho fornegem a 200 graus amb escalfor a dalt i a baix durant uns 50-60 minuts. El temps dependrà bastant del gruix en que hem tallat les verdures, si veiem que ens queda la safata seca podem afegir una mica més d’aigua. Hem de tenir en compte de que si hi posem flors de carbassó queden cuites en 5 minuts i per tant les afegirem gairebé al final de la cocció.

SUGGERIMENTS:

Aquest plat es un bon entrant o acompanyament, però de vegades nosaltres també posem dins la safata alguna salsitxa, botifarra o peça de conill o pollastre i es cou al mateix temps que les verdures, així tenim tot l’àpat complet.