Amb un toc de dolçor i color.

Ingredients per a 1 quiche :

Per la massa:

 • 125 grs de farina.
 • 50 grs de mantega.
 • 1 ou.
 • 1 cullerada de sal.
 • 1 cullerada de sucre.
 • 1 cullerada de llevat en pols Royal.

Per el farcit:

 • 2 ous.
 • 200 ml. de nata líquida.
 • 2 figues.
 • 50 grams de formatge Rocafort.
 • 1 albergínia petita (d’uns 250 grams).
 • 50 grams de formatge ratllat.
 • Sal i pebre.
ELABORACIÓ:

1- Per preparar la massa barrejarem tots els ingredients i ho treballarem fins a obtenir una massa consistent, seguidament hi anirem afegint una mica més de farina ben poc a poc fins que la massa no s’ens enganxi als dits. En acabat posarem la massa mitja horeta a la nevera per que s’endureixi una mica.

2- Tallem l’albergínia a daus petits i la saltegem dins una paella amb una mica d’oli. Un cop cuita la reservem dins un bol.

3- Preparem un motllo rodó d’uns 25 cm. de diàmetre, en principi no cal que l’untem d’oli ja que la massa porta mantega i difícilment s’enganxarà. Estirem la massa manualment per tota la base i li fem una vora d’un parell de centímetres d’alçada a tot el perímetre.

4- En el bol on hi tenim l’albergínia hi afegirem els 2 ous, la nata líquida, el Rocafort esmicolat, el formatge ratllat, ho salpebrem i ho barregem fins que quedin els ingredients ben integrats amb els ous.

5- Tirem la barreja del bol a dins del motllo i ho decorem amb les figues tallades a rodanxes, nosaltres també n’hi hem posat una de sencera al centre.

6- Ho posem al forn a 180 graus amb escalfor a dalt i a baix durant uns 30 minuts, ha de quedar ben daurada. Un cop cuita la traiem del forn, la retirem del motllo i la servim en un plat gran a temperatura ambient.