Un entrepà que combina el dolç i el salat a cada mossegada.

Ingredients per a 4 persones:
  • 4 panets.
  • 1 o 2 tomàquets d’amanir.
  • 2 figues fresques.
  • 20 lloms d’anxoves.
  • Orenga fresc.

Quan anem a comprar anxoves les podem trobar en diversos formats. El més habitual es comprar-les en pots o llaunes on trobem els lloms sense espines i en conserva d’oli, però nosaltres preferim els pots de vidre amb l’anxova sencera en conserva de sal ja que no son tan eixutes. Porten més feina per que s’han de netejar i n’hem de treure les espines, però el resultat es una anxova molt tendra i gustosa, a part de que un cop neta la podem macerar unes hores abans amb un bon oli d’oliva, pebre i altres espècies, el resultat es molt millor.

Per fer aquest entrepà es igual de vàlid el tipus de pa precuit que vàrem utilitzar per fer el entrepà de sobrassada, figues i formatge.

ELABORACIÓ:

1- Netegem i retirem les espines de les anxoves. Anirem posant els filets d’anxova dins un recipient, si pot ser de vidre, i les cobrim amb oli d’oliva. Hi afegim pebre, un rajolí de vinagre i les deixem macerar a la nevera durant unes hores.

2- Tallem el tomàquet a rodanxes. Netegem les figues i també les tallem a rodanxes amb la pell i tot.

3- Obrim el pa, hi posem primer les rodanxes de figa, al damunt hi posem les de tomàquet i ho rematem amb uns filets d’anxova. Per damunt hi podem tirar una mica del oli de la maceració de les anxoves i ho rematem amb l’orenga fresc o alguna altra herba aromàtica que ens agradi.