Un dinar lleuger i mariner.

Ingredients per a 4 persones:
 • 2 orades tallades a filets.
 • 8 llagostins.
 • 2 patates grosses.
 • 5 grans d’all.
 • 1 culleradeta de pebre vermell.
 • 3 tomàquets madurs.
 • 1 got de vi blanc.
 • 1 litre de fumet suau de peix.
 • 1 llesca de pa.
 • Julivert.
 • Oli d’oliva.
 • Sal/pebre.
ELABORACIÓ:

1- Posem una cassola amb un raig d’oli a foc suau, fregim el julivert durant 30 segons, vigilant que no es cremi, i el retirem. Seguidament repetim el mateix procediment amb la llesca de pa i els alls pelats i laminats. Quan la llesca de pa estigui torradeta pels dos costats i els alls estiguin ben daurats ho reservem tot junt amb el julivert. Podem daurar els 3 ingredients alhora, però hem d’anar en molt de compte ja que el julivert es torra molt ràpidament i l’haurem de retirar molt abans.

2- Posem tots 3 ingredients en un morter i ho trinxem fins acosenguir una bona picada. Un cop feta la reservem.

3- Tornem a posar la cassola amb l’oli a foc mig, hi tirem el pebre vermell i passats un segons hi afegim els tomàquets pelats, sense llavors i tallats a daus. Els cuinem durant uns 3-4 minuts i afegim les patates pelades i esqueixades a trossos no gaire petits. Afegim el vi blanc, el fumet de peix i ho deixem a foc mig fins que les patates comencin a estar cuites.

4- Afegim els filets d’orada a la cassola, ben salpebrada, amb la pell a la part de sota i ja podem tirar la picada per damunt. Ho cuinem durant uns 5 minuts, afegim els llagostins, rectifiquem de sal i pebre i ho cuinem 1 minut més. Tapem la cassola i la deixem reposar uns 5 minuts abans de servir-la.

SUGGERIMENTS:

Aquesta recepta es pot fer amb altres tipus de peix blanc i de carn ferma, com per exemple un llobarro o un rap.