Un aperitiu de llauna fet a casa.

Ingredients:

  • 8 calamars mitjans.
  • 1 grapat de cues de gamba pelades.
  • 2 fulles de llorer.
  • Boles de pebre.
  • Oli de gira-sol o oli d’oliva suau.
  • Ratlladura de llimona o taronja.
  • Julivert.
  • Sal.

ELABORACIÓ:

1- Netegem els calamars, els hi retirem la pell i separem les aletes i els tentacles. Agafarem els 4 calamars més grans i emparellem cada un d’ells amb un calamar de mida inferior.

2- Posem els calamars petits dins dels grans i l’espai que ens quedi l’acabem d’omplir amb les aletes, les potes i les cues de gamba pelades. Pressionem el farcit cap a dins del calamar i tanquem l’obertura fent un plec i travessant-lo amb un escuradents.

3- Posem els calamars dins un cassó petit i els cobrim d’oli de gira-sol o d’oliva suau, hem de tenir en compte que quan més gran sigui el recipient més oli gastarem, per tant es interessant d’agafar un cassó que s’ajusti al màxim al espai que ocupen els calamars.

4- Hi afegim les boles de pebre i el llorer, posem el cassó a foc molt suau i ho cuinem durant uns 25 minuts. Es molt important controlar el foc ja que no ha de bullir mai, si volem comprovar que estan cuits els podem punxar amb un ganivet.

5- Un cop cuits els deixem refredar i els podem conservar coberts amb l’oli de la cocció dins un recipient de vidre hermètic a la nevera durant uns dies (no més d’una setmana). Abans de menjar-los els deixem a temperatura ambient i els servim amb un raig d’oli d’oliva, una mica de julivert picolat, ratlladura de llimona o taronja i un polsim de sal per damunt.

SUGGERIMENT:

Tot i que s’acostumen a menjar d’aperitiu ens podem fer un bon entrepà de calamar confitat amb olives, enciam, pebrot, cebollí i ratlladura de taronja.